Voorstellen en wat bieden wij?

233b1bb0-6659-4d33-b381-dc1cbe4f38fa

In gezinshuis Helder stellen we ons ten doel om kinderen en jongeren die niet meer in hun eigen gezin kunnen wonen op te nemen en op te voeden in ons eigen gezin. Op deze manier zorgen we ervoor dat jeugdigen zich op een passende manier kunnen ontwikkelen. Wij organiseren ” de kracht van het gewone leven” als een gezonde en veilige omgeving om op te groeien. Daarom leveren we kleinschalige ondersteuning, 24 uur per dag, 7 dagen per week en dat allemaal in ons prachtige pand in Cothen. Wij zorgen voor professionele medewerkers en ondersteuners, en leiden ook stagiaires op. Wij werken volgens onze pedagogische visie aan een pedagogisch klimaat dat onze doelen borgt.  De onderstaande doelen staan centraal:

1. Wij creëren voor de jeugdigen een veilige en vertrouwde omgeving.

2. Wij geven jeugdigen en hun ouders, zo mogelijk, zeggenschap in alle beslissingen die hen aangaan.

3. Wij leren jeugdigen zich te verbinden met anderen ( familie, vrienden, opvoeder etc.)

4. Wij geven de jeugdigen alle kansen om zich te ontplooien en een veelheid aan ervaringen op te doen.

Wij zijn van mening dat ons gezin een zeer krachtig microsysteem is dat grote potentie heeft. Wij denken dat uithuisgeplaatste jeugdige de beste opvoedingsmogelijkheden krijgen in een speciaal daarvoor georganiseerd gezinsverband en daarom vinden wij ” zo normaal mogelijke gezinssetting” een kenmerk van kwaliteit.

Wij nemen bewuste besluiten of een jeugdige past binnen gezinshuis Helder en vinden het belangrijk dat de jeugdige hier zeggenschap in heeft. Voor iedere jeugdige maken we een ontwikkelplan. Hierin nemen wij de vragen, wensen en behoefte van de jeugdige als uitgangspunt bij planning en uitvoering van de zorg en de professionele opvoeding.  Natuurlijk zorgen we ervoor dat waar mogelijk de jeugdige contact houdt met zijn of haar gezin van herkomst, familie, vrienden en ook met leeftijdsgenootjes welke in vergelijkbare situaties leven.  Wij organiseren “externe” ogen die meekijken of de kwaliteit van ons werk in orde is. Dit hebben we vormgegeven door intervisie activiteiten en interne en externe audits. Wij communiceren zorgvuldig met medewerkers, jeugdigen, hun familie en externe deskundigen en bouwen daar een constructieve relatie mee op.  Wij ondersteunen onze kwaliteit met een kwaliteitssysteem dat is gericht op de kritische processen in onze organisatie, indicatoren, ogen van buiten, evaluaties, en continue verbetering. Ook zorgen wij ervoor dat een jeugdigen gebruik kan maken van een vertrouwenspersoon en een klachtencommissie.

Naast het gezinshuis bieden wij ook dagbesteding, (ambulante) begeleiding en (ambulante) behandeling. Ook hebben wij een trainingslocatie met intensieve woonbegeleiding (24  uurs begeleiding) naast het gezinshuis waar 6 jongeren wonen.

sbb-logo

 

Zoek je een stageplek? Dat is mogelijk!  Wij  zijn SBB gecertificeerd! Mocht je interesse hebben, mail! info@driestroomhuishelder.nl of bel 0636208933 en vraag naar Willeke.

Driestroomhuis Helderossenwaard 7

 

 

De woning/het gebouw

Ons gezinshuis is gevestigd in een prachtige boerderij genaamd ons genoegen, in Cothen. In deze boerderij is ontzettend veel ruimte om te spelen, te leren en te genieten. Er is een grote woonkamer en een woonkeuken. Er zijn 10 slaapkamers welke ingericht worden in samenspraak met de kinderen, 2 speelkamers, een tv-kamer, een kantoor, meerdere badkamers en een grote kelder. Ook is er een grote tuin beschikbaar met veel speeltoestellen om heerlijk te spelen.

ossenwaard 7

driestroomhuis-30driestroomhuis-20

De omgeving

Driestroomhuis HelderDe woning is vrijstaand en gelegen aan het water. Vanuit de woning kan men uitkijken over een prachtig weiland en natuurgebied.  Het huis staat in de gemeente Wijk bij Duurstede. Cothen is een pittoresk dorp gelegen aan de Kromme Rijn in provincie Utrecht.

Op www.cothen.eu kunt u informatie vinden over Cothen .

Cothen ligt ongeveer 20 km van Utrecht en Amersfoort.

 

Als u geïnteresseerd bent of u wilt wat vragen mag u altijd persoonlijk contact met ons opnemen:Marco en Willeke van Amerongen -Ossenwaard 2 D - 3945 PG Cothen - 06 – 36 20 89 33